HOOGBEGAAFDHEID

Hoogbegaafde kinderen zijn intense, gedreven, onderzoekende en onafhankelijke denkers. Mooie eigenschappen die essentieel zijn om tot grootste resultaten te komen. In het dagelijkse leven is het echter niet zo makkelijk om hoogbegaafd te zijn en niet altijd een pré.
Mijn doel is om enerzijds hun talenten in te zetten en uit te dagen en anderzijds om ze op hun plek in de klas, in hun dagelijkse omgeving, beter tot recht te laten komen.

De ervaring is dat het goed werkt om deze kinderen 1:1 te begeleiden in de zoektocht naar zichzelf en hun embodio’s te verkleinen. Denk hierbij aan: leren doorzetten, fouten leren maken, uitdagingen aangaan, mindset etc..

Ik ben naast mijn praktijk als docent verbonden aan verschillende stichtingen voor het lesgeven aan plusklassen en ontwikkelen van beleid- en visiestukken.

Onze mooie, vrijgevochten, sterke en geestige peuter veranderde op de basisschool. Ze was vaak verdrietig, boos en ontwikkelde een afkeer tegen school. Als ouders probeerden we haar op alle mogelijke manieren te helpen, maar ook wij wisten eigenlijk niet precies hoe. Vanaf het moment dat Saskia op ons pad kwam konden wij een stapje terugzetten in de communicatie naar school. Vanuit haar expertise op het gebied van hoogbegaafdheid is Saskia degene die helder en duidelijk communiceert over de behoeften van onze dochter. Daardoor is de relatie met school nu goed en de bereidwilligheid om te helpen heel erg groot. Het belangrijkste is dat onze dochter van Saskia leert wat ze nodig heeft om zichzelf te kunnen zijn.

Familie Joosten

REMBRANDTS MEESTERWERK  |  LOODS 9, Hensjesweg 9a, 3772AZ Barneveld  |  Tel.: 06 41 93 43 59