REMBRANDTS MEESTERWERK

Wie is Saskia van Damme - Ferwerda?

Mijn naam is Saskia van Damme – Ferwerda, moeder van 4 kinderen en woonachtig in het midden van het land, in Barneveld. Na mijn studie heb ik tientallen jaren gewerkt in het reguliere onderwijs, in de regio Rotterdam en Amersfoort, met ervaring in alle groepen. De afgelopen jaren heb ik na diverse studies, speciale methodes opgezet voor hoogbegaafde kinderen. Ook heb ik veel ervaring in het geven van remedial teaching.
Op dit moment ben ik betrokken bij de Parnassosklas op het gymnasium Johan van Oldebarnevelt in Amersfoort. 

Naast gediplomeerd gedrag- en begaafdheidsspecialist (ECHA specialist) ben ik ook gecertificeerd trainer: Beter bij de Les, Rots & Water en Kinder Talent Fluisteraar. Uiteraard blijf ik mij elk jaar bijscholen om mezelf de nieuwste inzichten eigen te maken.

MeesterwerkRembrandts meesterwerk

Rembrandts Meesterwerk is vernoemd naar de schilder. Rembrandt zette datgene in het licht wat in eerste instantie niet relevant leek, maar juist het schilderij versterkte.  Ik wil elk talent van een kind meer in het licht zetten in plaats van het negatieve gedrag of het probleem. Door de talenten te versterken, verzwakt het probleem. Er wordt een compleet beeld van het kind zichtbaar met een passende onderwijsbehoefte. Met behulp van meervoudige intelligentie profielen bekijk ik graag wat elk kind nodig heeft. Ik begeleid de leerkracht of ouders daarbij om dit in de dagelijkse praktijk aan te passen en het kind goed tot zijn of haar recht te laten komen.

Onze zoon heeft jaren lopen tobben met zijn hoogbegaafdheid. Op school was er onvoldoende kennis aanwezig en zelf kwamen wij ook niet verder dan de basis mogelijkheden.
Hij heeft, dankzij Saskia, zijn weg gevonden en de basisschool is een uitdaging geworden.

Familie Broer

REMBRANDTS MEESTERWERK  |  LOODS 9, Hensjesweg 9a, 3772AZ Barneveld  |  Tel.: 06 41 93 43 59